HTML

Ferencváros

Mi akkor is bajnokok leszünk, egész világ hogyha ellenünk!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

2008.01.17. 10:59 rexter

Tegyék nyilvánossá az angolok pályázati anyagát a Ferencvárosra!

Sziasztok!

Úgy terveztem, hogy új blogom első hosszabb bejegyzése arról fog szólni, hogy végre elkelt a Ferencváros. Hogy végre Magyagrországon először lehetőség nyílik, egy komoly, európai szintű csapat építésére. Egy szép stadionban jól felkészített csapat vívhatta volna meg harcait újra. Az állam azonban közbeszólt, úgy tűnik elzavartak egy olyan embert akinek pénze van, tapasztalata van klubbok működtetésében és ingatlanok építésében. Kicsit átfordítva úgy is lefordíthatnánk, adva van egy cég, jelen esetben a Fradi, akinek tulajdonosa az állam. A cégvezetők felelőtlen döntései és munkája miatt a cég a csőd szélére került. A helyzetet súlyosbította, hogy a tulajdonos, az állam, a világban egyedül álló módon nemhogy a cégének segített volna az évek alatt, de abba még bele is rúgott. Gondolhatunk itt elsősorban a Fradi törvénytelen kizárására az nb2-be, ami nyilvánvaló, hogy nem történhetett volna meg, ha az állam csak egy szalmaszálat is keresztbe tesz ennek elkerülése érdekében. De nem tette, sőt erős a gyanú, hogy ezt a kizárást támogatta.

Azonban egészen tegnapig, úgy tűnt hogy hosszas huzavona után, a tulajdonos végre hajlandó megválni tulajdonától, ezért komoly árat kért, komoly feltételekkel. Jelentkezett egy angol úriember a cég üzemeltetésére és a tulajdonosi jogok átvételére. Az önéletrajza tökéletes volt. Volt terve, pénze és tapasztalata, álmodni sem lehetne jobbat. A régi tulajdonos, az állam, azonban az utolsó pillanatban kihátrált, gyakorlatilag az ujjaira taposva annak a cégnek ami az ő tulajdona, és egy kurva nagy szakadék szélén kétségbeesetten kapaszkodik. Az állam rossz tulajdonos. Nézzük röviden miért történhetett így. Tegnap az NVT - vagyongazdálkodási tanács, aki ezügyben döntött, szóvivője kiállt kb 150 fradista elé a székházuk előtt, és elmondta ugyanazt ami a médiában megjelent: 1 milliárddal kevesebbet ajánlott az angol, illetve a Fradi részvényeket sem akarta 800 millió forintért megvenni.

Gyorsan az evvel kapcsolatos felmerült kétségek. Decemberben az NVT jogelődje a KVI aláírásra javasolta a tendert. Miért? Akkor ez nem tűnt fel, hogy kevesebb a pénz? Mi tartott több mint egy hónapig, megnézni hogy milyen ajánlattételi összeg áll a pályázatban. Mire fel volt a hetek óta tartó hitegetés? Talán azért hitegettek, mert tényként már tudták, hogy ez az angol utolsó ajánlata, és tudták ha nem lesz sikeres akkor kivonul végleg? Tehát nem volt érdekük azt terjeszteni, hogy nem lesz sikeres, hiszen akkor nyilvánvaló nyomás nehezedett volna rájuk, sőt esetleg az angol is tehetett volna intézkedéseket. Ebbe a képbe erősen beleiilik az angolok kiadott rövid nyilatkozata: Kevin McCabe tulajdonos közleményében csalódottságát fejezte ki. Szerinte a Sheffield United FC és Scarborough Property Group képviseletében ajánlatot tevő Esplanade Real Estate Kft pályázatának elutasítása "ellentmond mindannak, amely álláspontot az utóbbi négy hónapban kormányzati képviselők és a hivatalos szervek képviseltek, és mind az Esplanade magyarországi vezetősége, mind a Sheffield United álláspontja szerint hátrányos a Ferencváros FC jövőbeni sikereit és fellendülését illetően." A közlemény határozottan kijelenti, hogy a cég nem kíván további ajánlatot tenni.

Tehát az angol szerint "ellentmond annak amit eddig mondtak" tehát egész egyszerűen őt becsapták, hazudtak. Meglepő lenne ez Magyaroroszágon? Itt legvalószínűbben arra gondolhat, hogy a kevesebb ajánlott összegre is rábolíntottak szemtől szembe, majd egész egyszerűen kiröhögve kihirdették az elutasító döntést. Én személy szerint azt sem tartom kizártnak, hogy az NVT közleménye egyszerűen hazugság, nem fedi a valóságot. Követelni kellene, hogy az angolok beadott pályázatát bárki megtekinthesse és elolvashassa, minden kiegészítéssel és utolagos foltozással! A Fradi egy állami tulajdonú cég, az állam pedig mi vagyunk! A mi adóforintjainkkal játszik az állam, jogunk van megtudni hogy mi az igazság és nem 5 mondatos közleményekben hinni vagy nem hinni!

Addig is emberek, szombatra senki ne szervezzen semmit, végre úgy tűník egy komoly tüntetés, csoportusulás szerveződik! Jöjjön el minden fradista! Sőt, mindenki aki úgy érzi, elég volt abból amit a Fradival műveltek! És lehet az újpesti, kispesti, debreceni, fehérvári akárki, jöjjön el, én bízom benne, hogy van ilyen is az országban!

Hajrá Fradi!

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat angol ftc fradi


A bejegyzés trackback címe:

https://fradi.blog.hu/api/trackback/id/tr32300618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása