HTML

Ferencváros

Mi akkor is bajnokok leszünk, egész világ hogyha ellenünk!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

2008.02.16. 15:50 rexter

Ferencváros - Pápa 2:1

Szép napsütés, kíváló műfüves pálya, és igen erős metsző hideg szél fogadta a csapatokat és a szép számmal kilátogató ferencvárosi drukkereket. A teljes lelátó megtelt, így körübelül 1000 nézővel számolhatunk. 
Vizitdíjat most nem szedtek a kapunál. Sajnos ismét sikerült pár percet elkésnem, így meglepődve hallottam, hogy már 1-0-ra vezetünk, egy kiugratás után Shaw emelt a kapuba a kissé elhízott, vagy csak a hideg szél miatt dupla melegítőt felvett Szűcs Lajos fölött. 1-0! Holczer kedzett nálunk a kapuban, jobb oldalt hátul Ciszár, beljebb Dragó majd Mátyus, és a szélen Szkukalek volt a védősorunk. Középpályán Fitos Lipcsei Lazic és Kulcsár, elől Shaw és Bartha rohamozott.

Kép: Mindenki hátul...
Az első félidő nagyrészében mezőnyfölényben játszottunk, bár ez nem volt különösebbne nyomasztó. A Pápa is eljutott párszor a kapunkig, de különösebben nagy veszély nem volt. A szél ekkor nagyon velünk volt, evvel mégse éltünk semennyire, továbbra sincsenek távolabbi átlövések csapatunk repertoárjában. Rövid passzokkal próbáltunk előre jutni, most a szélső játékunk sem volt igazán veszélyes. A félidő közepe táján előttünk adódott egy szép lehetőség, Bartha futott el egy kiugratással, 11 méterről kissé balról ráküldte de a labda csak az oldalhálót éintette. Aztán további darálás, nézői csipkelődések a pápa két afroja ellen akik elég viccesek voltka, végül a félidő végére maradt a legszebb jelenet. Shaw passzolgaott többször odavissza Lipcseivel, végére a 16-s vonalánál voltak, bekapcsolodott még valaki jobb oldalrol a kényszerítőbe így Shaw ziccerbe találta magát a kapussal szemben, de sajnos az elvetődő Szűcsbe lőtte a labdát. Mindenesetre igen szép tamádas volt!

Kép: Dragó befejelte
Második félidőben nem sokat változott a játék képe, a szél most ellenünk volt, de ez a játékon nem játszott, csak továbbra is elég kiszámíthatatlanul hullot le az egből a labda egy-egy előrebikázás után. Beállt Fülöp Kulcsár helyére, de Fitos ment át bal oldalra, így Fülöp jobb közepet játszott. Igazaból végig jól teljesített, sokszor futott fel, többször szabálytalanul tudták csak megállítani, egyszer kurva csúnyán beleszállt egy pápai, aminek meg is lett az eredménye, Mátyus Jani személyesen beszélgetett el a vétkessel. :) Az egyik ilyen Fülöp elleni szabálytalanság után született a második gólunk, Lipcsei ívelte be, amit Dragó szépen a hosszúba csúsztatot, 2-0!

Mezőnyfölényünk maradt, de a Pápa is probalkozott azert lelkesen, egy veszélyes szabadrugást szépen vetődve védett Holczer. Volt egy-két parázs jelenet, a bíró persze hülye volt, nem adott meg nekünk egy tizenegyest kezezést miatt, igaz mondjuk, hogy ellenünk sem :) Összességében a második félidőben egy hajszállal jobbak voltunk, elsősorban Fülöp sok felfutása miatt, illetve Fitos sem volt rossz baloldalt. Sajnos a szél egyre inkább zavaró lett, vagy emaitt vagy csak mert bénák vagyunk sok hiba volt a játékban. Bartha is sokszor volt játékban, sokszor kérte visszalépve, vagy szerzett labdát maga, azonban mindig kicsit sokat cipelte, két csel minimum kellett - persze nem kellett volna - passz előtt.

Kép: Mátyus kioktatja a köcsög védőt
Na aztán a 70. perc táján benyaltunk egy szörnyű gólt, a végig eléggé bizonytalan Csiszár röviden adott haza egy ártatlan labdát amit a Pápa csatára simán befutott és könnyedén előtte kapusunk mellett. Hát elég ordenáré hiba volt, jó lenne ilyet bajnokin nem látni. 2-1.

A végére beállt Deme és a közönségkedvenc, haha, Njodjo, túl sokat nem tettek hozzá a dolgokhoz. Njojdo azért persze megnevettette a nézőket mikor egy beadást elbénázott, de méginkább mikor végre jól indult be, a labda is jól jött, azonban az a fejéről visszafele pattant így értelemszerűen nem tudott kiugrani...

Na ennyi, nem volt egy parádés teljesítmény, 1 góllal azért legalább jobbak voltunk, talán lehetett volna 2 is a különbség. De van még hova javulnunk. Bosszankodtam azon párszor, hogy ellenfél szögeleténél vagy szabadrugásánál minden játékosunk a saját 16unkon belül helyezkedett el, senki nem maradt fenn, így többször előfordult h megszerezte a kapus vagy egy védő a labdát, de rohadtul nem volt hova felpasszolni. Azért talán meg lehetne oldani, hogy egy csatár elől maradjon...

 A védelemmel súlyos gondok nincsenek, bár ez a Csizsár gyerek továbbra is kakukktojás, a súlyos hibája mellett is volt egy két sutnya megmozdulása. Középpályán sem vagyunk rosszak, talán a szélsőjátékunk nem lesz rossz, Kulcsár, Fitos, Fülöp, Szukakalek és ma nem játszott de Zsivó is okozhat majd állandó veszélyt. Kisebb baj viszont, hogy Lipcsei helyére nagy nagy segítség lenne egy tíz évvel fiatalabb Lipcsei... De azért biztos vagyok benne, hogy lesznek még szép megmozdulásai, és talán Demétől többször láthatunk jó irányító játékot mint eddig. Kép: Fülöp sokszor futott jól fel

Csatársor igen vegyes benyomásokat kelt. Shaw jó csávó, de rá is igaz ami Lipcseire, sokkal jobban járnánk egy 10 évvel ezelőtti Shaw-val, aki igazán robbanékony. Bartha nem rossz, nagyon skilles a skac, de még mindig sokszor túlzásba viszi, bár néha az volt az érzésem azért cselezget mert keresi a legjobb megoldást az előre játékban. Jobban járnánk ha kevesebbet lépne vissza labdáért, vagy ha visszalép akkor max. egy csel lepasszolja és rohan előre. Sajnos azért Bartha sokkal inkább támadó szellemű középpályás mint csatár, ez látszik a játékán. Nagyon kellene egy igazán gyors, akár csak fele annyira technikás csatár mint Bartha, aki állandóan a leshatáron mozogna kirobbanásra készen. Kedvenc Eduárdónknak erre bőven meglennének a fizikai adottságai, azonban sajnos nem igazán érzi mikor kellene lyukra beindulni, illetve mint tudjuk vannak bőven technikai hiányosságai..

Na de sebaj, lényeg, hogy legyőztük a Pápát is, nem reménytelen a helyzet, lehet még simán jobb is,

Hajrá Fradi!!Kép: Sokan kértek aláírást és közös fotót

Szólj hozzá!

Címkék: fradi pápa


A bejegyzés trackback címe:

https://fradi.blog.hu/api/trackback/id/tr3341631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása