HTML

Ferencváros

Mi akkor is bajnokok leszünk, egész világ hogyha ellenünk!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

2008.11.04. 19:01 rexter

Mit mondanak a számok?

Hetekkel ezelőtt sokan azon a véleményen voltak, hogy igazán csak akkor alkothatunk valódi véleményt a csapatról, ha jó pár nehezebbnek tűnő meccsen túlleszünk. Konkrétan a Debrecen második csapata elleni meccs utánra húzták meg sokan a vonalat, ahol már reálisabban láthatjuk milyenek vagyunk. Ugye a Kazincbarcika, Cegléd, Laki 2 ellen idegenben, itthon az MTK 2 akikre mondhattuk azt h komolyabb meccsek lehetnek. Ezek elteltek, 13 fordulö lement, itt az ideje az összegzésnek!
Először is nézzük külön ezeket a meccseket:

Cegléd-Fradi : 1-1
Ferencváros-MTK2 : 0-0
Kazincbarcika-Fradi : 1-1
DVSC2-Fradi : 0-1

No nézzük. Pozitívum, egyik meccsen sem kaptunk ki! Azonban: a megszerezhető 12 pontból mindössze 6 pontot szereztünk, ez pontosan 50%-os teljesítmény. Hát nem sok. A 4 meccsen lőtt 3 gól szintén kevés, a 2 kapott gól viszont elfogadható, és vállalható. Mindesetre azt még szögezzük le, a Cegléd és az MTK2 elleni szenvedés után nagyon sokan aláírták volna örömmel hogy Barcikáról és Debrecenből összesen 4 ponttal távozunk!

Na lépjünk tovább, jöjjön egy kis összehasonlítás a Gellei és a Csank féle csapathoz képest. 13 forduló után így nézett ki a dolog:

Gellei csapat: 33 pont, 39 lőtt gol, 9 kapott gol
Csank csapat 23 pont, 26 lőtt gol, 17 kapott gol
Bobby csapat 30 pont, 37 lőtt gol, 9 kapott gol

Tehát a Bobby féle jelenlegi csapat nem éri el a frissen kizárt Gellei féle csapat teljesítményét, bár nagyon megközelíti azt. A Gellei csapat kettővel több gólt lőtt, 3-al több pontot szerzett (még nem volt vereségük), viszont a Bobby és Gellei csapat is 13 meccsen 9 gólt kapott, ami mindenképp beszédes adat a gyenge kapusokra, és rossz védelemre. (pedig...:) A Csank csapathoz képest ha nem is beszélhetünk szuperlatívuszokban a fejlődésről, de a +7 pont, a + 11 lőtt gól, és a 8-al kevesebb kapott beszédes adat. 19-el jobb a gólaránya Bobbynak mint Csanknak!

Mire számíthatunk, mire lesz ez elég?
 
Nézzük a legegyszerűbb támpontot. 2007-ben a Nyíregyháza 69 ponttal, 2008-ban a Kecskemét 75 ponttal lett bajnok. Lassan itt a féltáv, így ha egyszerűen megduplázzuk az őszi pontjainkat meglátjuk mire lenne elég. 2 forduló még hátravan, papíron könnyebb meccsek, legyünk optimisták, télre 36 ponttal megyünk. Ha így lenne, akkor ugyanilyen teljesítménnyel tavasz végére 72 pontunk lenne. Ami bár nem érné el a Kecske 75 pontját, de szinte garantált az első hely. Ha a hátralévő 2 meccsen csak 4 pontot szerzünk, akkor annak a duplája tavasz végére 68 pontot érne, ami a 2007-es bajnok eredményét sem érné el.
 
Itt elfér pár gondolat még a Csank és Gellei csapatról. Csank 29 pontot szerzett ősszel, Gellei 37-t. Mi minimum 30-t fogunk, maximum 36-t. A Csank csapat tavasszal 4 ponttal többet szerzett mint ősszel (33-t) ami még így is borzasztó kevésnek bizonyult. 13 ponttal vert minket a Kecske... Ami érdekesebb, hogy a Gellei csapat 9 ponttal rosszabb volt önmagánál tavasszal, kevesebb pontot szerzett (28) mint Csank a szörnyű őszi szezonjában, és kevesebbet mint Bobby 2 meccsel kevesebbet lejátszva! Na ez az igazán nagy kérdés, hogy mi történt 2007 tavaszán??

De számoljunk máshogy. Letelt 13 forduló, a 39 pontból megszereztünk 30-at, ez 76%-os teljesítmény. A bajnokságban 90 pont a megszerezhető, ha továbbra is 76%-n teljesítünk, akkor 68,4 pontot, vagyis kerekítve 68 pontot fogunk szerezni. Ennyi pont 2007 ben nem lett volna elég az első helyre, bár a második helyezettet (saját magunkat, 65 pont) megelőztük volna. 2008-ban meg aztán főleg semmire sem lett volna elég a Kecske ellen.

Tehát összegezve, mit mondanak a számok? Ha továbbra is ilyen teljesítménnyel pörgünk, mint eddig, akkor az nem, vagy nagyon szűkösen lesz elég az első helyre. Legalábbis a 07 és 08-as bajnokok pontszámát elnézve. Szubjektíven azt mondom, elsősorban az ellenfelekre is gondolva, ez a teljesítmény is elég lenne. Azonban ha biztosra akarunk menni, akkor egy kicsit több kell! 

Hajrá Fradi!

Szólj hozzá!

Címkék: számok fradi


A bejegyzés trackback címe:

https://fradi.blog.hu/api/trackback/id/tr55749840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása