HTML

Ferencváros

Mi akkor is bajnokok leszünk, egész világ hogyha ellenünk!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

2010.04.22. 11:20 rexter

Budapesti focicsapatok a kommunizmus előtt, alatt, után








Mostanában egyre több helyen olvastam vidéki capatok szurkolóitól és pár fővárositól is hogy a Fradi is csak azért sikeres és népszerű, mert a 40 év kommunista rendszer alatt ő is a rendszer kedveltje volt, Budapest központúság, miniszteri támogatások, stb., stb.!

Nézzük mit mondanak a számok, ki volt a rendszer kedvenc csapata!

 

Pár érdekesség ami a táblázatból kiolvasható:
 - Az FTC és az MTK a kommunista idők vesztese. Hiszen 1949-ig, majdnem 50 év alatt az egyik csapat 16, a másik 15 bajnoki címet nyert, addig a kumminsta 40 év alatt csak 7, illetve 4 a címek száma! Ez több mint 50%-os visszaesés. A kommunisták nem szeretták se az MTK-t, se az FTC-t.
- A kommunista 40 év legnagyobb nyertese a honvéd, hiszen az addigi 0 bajnoki címükből lett 11.
- A Vasas a kommunisák ideje alatt begyűjtött 6 bajnoki címet, se előtte, se utána soha többet, 0 bajnoki cím!
- Az UTE 50 év alatt szerzett 8 címet, a 40 éve kommunizmus alatt tovább 10-et.

Érdekesség hogy az 1989-es rendszerváltás a fociban is meghozta a fordulatot.

Amíg a kommunizmus 40 éve alatt a Vasas+UTE+Honvéd összesen 27 bajnoki címet gyűjtött, az FTC+MTK csak 11 címével szemben, addig a rendszerváltás óta eltelt 20 évben az FTC+MTK szerzett 9 bajnoki címet, míg a VASAS+UTE+HONVÉD csak 4-et! Ez ismét drámai fordulat!

Mindezek felvetik bennem a kérdést, hogy valóban szükségünk e van egy Vasasra, egy Honvédra? Hiszen ők mint a  számok kíválóan bizonyítják csak a szovjet tankok hatalmán alapuló rendszer kegyeltjeiként váltak "nagy csapattá", de az előtte és utána lévő időkben gyakorlatilag teljesen jelentéktelenek! Valóban olyan nagy értéket jelentenek e ők hazánknak, hogy óvni, tisztelni, szeretni kellene őket??
 

1 komment

Címkék: ftc ute vasas mtk honvéd komcsik


A bejegyzés trackback címe:

https://fradi.blog.hu/api/trackback/id/tr331942127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiállá 2013.09.29. 19:08:42

Na mi a fasz van?
Meghalt a dicső blog?
süti beállítások módosítása