HTML

Ferencváros

Mi akkor is bajnokok leszünk, egész világ hogyha ellenünk!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

2015.08.13. 13:36 kubatovicsmate

Válasz Juhász Istvánnak

Dőlt betúvel az eredeti levél, vastag betűvel a szerző kommentje

Amikor az új Fradi pályánál járok, akkor mindig megállók, gyönyörködöm az új stadionban. Fantasztikus dolog, hogy egy év alatt egy ilyen nemzetközileg elismert, csodálatos stadiont megépítettek. Ebben hatalmas munkája van a vezetőségnek, Kubatov Gábornak, Orosz Pálnak és Nyíri Zoltánnak is. Soha nem szabad elfelejteni, és soha nem is fogjuk, hogy ennek az arénának a megvalósíthatóságát ilyen hamar megteremtették.

Esetleg megemlíthetted volna Pista azt a pár millió adózó állampolgárt akinek a pénzéből mindez összejött. Nem Zolika, nem Gabika, de még csak nem is a szolis Pali vagy a kommunikáció zsenije a Gyuri dobta össze a pénzt. Hanem az adófizetők. Kár, hogy az ő nevük lemaradt a stadion faláról. De legalább te, Pista, megemlíthetted volna zárójelben, mint a nép egyszerű fradista fia. De nem tetted.

A mi időnkben tíz éven keresztül még a hazai meccseinket is idegenben játszottuk, mivel 1963-ban bezárták a fatribünös stadiont. Abban az időszakban is voltak elnökök, közöttük olyan is, aki akkor volt először Fradi-meccsen, amikor a klubhoz került. Olyan elnökünk is volt, aki egy kupameccs előtt bejött az öltözőben, és azt mondta: „Nem baj, ha kikaptok, Szabolcsban akkor is megterem a krumpli.”. Ezek olyan emberek voltak, akiket nem érdekelte a Fradi, semmi közük nem volt a klubhoz, csak annyi számított nekik, hogy legyen egy jó beosztásuk. Éppen ezért nagyon meg kell becsülni a mostani vezetőség klubért tett munkáját, erőfeszítéseit. Újból Fradi lettünk, nem pedig befektetők tulajdona.

Jelenleg a Fradi az állam tulajdona, vagyis a miénk. Épp csak a saját tulajdonunk beleszólásába nincs semmi lehetőségünk. El tudnék képzelni egy olyan helyzetet, ahol egy olyan tulajdonos van, akinek az a lényeg, hogy minél több ember legyen a stadionban. Sajnos most nem ez van.

Önmagunk vagyunk, Ferencvárosnak hívnak bennünket, a klub egy borzalmasan nehéz időszak után életben tudott maradni. A drukkerek akkoriban olykor hatvan-hetvenezren is kijöttek a stadionba. Abban az időben tapsoltak, szurkoltak, szorítottak a Ferencvárosért, a klubért, és nem a petárdákkal, a molinókkal, vagy azzal voltak elfoglalva, hogy követeljék egy- egy játékos, vagy az elnök fejét.Emlékezzenek, Angliában milyen problémát okozott az, hogy a nemzetközi meccseknél mindig civakodás, rombolás, verekedés volt. Aztán a FIFA kijelentette, hogy a következő nagyobb balhénál kizárják őket a szövetségből. Azt szeretném üzenni a drukkereknek, hogy ehhez a helyzethez mi is közel állunk. Ez nem az elnök, nem a vezetőség, nem a játékosok hibája, hanem azoké a drukkereké, akiket nem az érdekel, hogy a Fradi minél jobban fejlődjön, hanem azért, hogy valami balhé legyen. Ha minket kitesznek a nemzetközi mezőnyből, akkor végünk van.

Pista! Itt már kicsit felhúztam magam! De komolyan? Viccelsz, vagy mi van veled? Dicsőséges nemzetközi szereplésünkből idén két dolog derült ki: a szurkolók az ellenfél szurkolóival együtt voltak, baráti kapcsolatot építettek. Illetve az, hogy a vezetőség által összehordott csapat semmit sem ér. Miről beszélsz, hogy kizár minket az UEFA, amikor türkörsimán esünk ki nevesincs csapatok ellen?? Nézz már meg pár szurkolói videót nyugatról, ahol zászlóerdők, piró, szenvedély és hangulat van. Kiket zárnak ki?? Egyébként meg régi kommunista szokás ellenségképet felvázolni. Az ellen védekezni. Ezek voltak a gonosz imperialisták, akik ellen az állam megvédett minket. Most a gonosz UEFA az ellenség, meg a gonosz szurkolók, akik ellen az elnök jól megvéd minket. A baj csak az, hogy sem az imperalisták ellen, sem a szurkolók ellen senki nem kérte meg az elnököt, hogy védjen meg minket ostoba szabályokkal. Se ÁVH-val, se vénaszkennerrel.

Az MLSZ és az UEFA nem véletlenül büntetett meg bennünket a múltban oly sokszor. Kérdezzétek meg az elnököt, hány millió forintot kellett kifizetni olyan butaságok, mint petárda, vagy molinó miatt. Ezt mind lenyelte, próbálta megbeszélni a drukkerekkel, én is ott voltam egy-két ilyen megbeszélésen.

Egy-két ilyen megbeszélésen.... Jaj Pista.... MLSZ? Most komolyan, ezek érvek, hogy Magyarország legnagyobb bohócegylete mit és mikor büntetett? Pista, ne már, tartsunk már egy szintet! Szurkolói egyeztetések? Hogy mi? Azokról beszélsz amikor Zolika leült, előadta az igét, majd felállt és távozott? Ne viccelj már kérlek! Itt a vénaszkenner ügye. Olyan nincs, hogy ezért nem jönnek ki a szurkolók a stadionba. Pedig úgy látszik ilyen nincs és mégis van. Aki ferencvárosinak tartja magát, az azon van, hogy a csapat ottlegyen a nemzetközi porondon. Tegyék be a szkennerbe a kezüket,  Pista, ízlelgesd miket ísz már le! Tegyék be a szkennerbe a kezüket Tegyék be a szkennerbe a kezüket Tegyék be a szkennerbe a kezüket Tegyék be a szkennerbe a kezüket, komolyan, te, ilyeneket írsz? Nem fáj?? és egy életen át segítsék a klubot, a játékosokat, ne pedig a vezetőséget, az elnököt szidják. Pista, egyébként nem is érted, nem az a baj, hogy nem szkennelnek. Én pl. szkenneltem. És mégse járok ki. Hányok a csirkétől, hányok a coca cola visszaszámlálótól, hányok a szurkolók lecseréléstől, sírok a 30- fős Hallhatatlanok csoporttól, hányok a Zolitól, a Gábortól, a Palitól, már ha csak meglátom őket felmegy benne a pumpa ahogy százmilliókat, milliárdokat kültenek plakátokra, tv-kre, videókra, nyilatkozatokra MIND AZ ÉN PÉNZEMBŐL és közben szembe röhögnek, szembe hazudnak!! Pista, én hányok ezektől, te nem? 

rantotthus.jpgolcsó a rántotthús a Népligetben

A Fradiért kell élni, a klubot kell fenntartani, erről legyünk híresek, ne pedig arról, hogy éppen miért is mennyiért büntetik meg az egyesületet. Mi a pályán verjük meg az ellenfelet! Igen azt mi is szeretnénk, sajnos azonban 0-3-al estünk ki egy bosnyák kiscsapat ellen. A szurkoló volt a hibás?

Európában, a világon alig van olyan vezetőség, amely ennyit megtesz azért, hogy a klubnál rend legyen, a játékosok rendben legyenek, a szurkolók ki legyenek szolgálva. Sokat járok a Népligeti Edzőközpontban, látom, hogy Kubatov Gábor, Orosz Pali és Nyíri Zoli is éjt nappallá téve dolgozik ezért a klubért.

Igen tudjuk, hogy olcsó a Népligetben a büfé a régi legendáknak, mindenki jól van tartva. Kellemetlen csak az, hogy eddig csak az volt az elvárás, hogy cserébe senki ne szóljon semmit a vezetőség ellen. Most már úgy tűnik leveleket is kell írni az ingyen kisfröccsért és rántott húsért. Nyíri Zoli, Orosz Pali, Kubatov Gabi.... Pista, ezekkel egy asztalnál eszel? Nem akad a torkodon a falat?  Ja és még valami, mégegyszer Pista. A Zolika, a Gabi, a Gyuri. Ők nem milliárdos olajmecénások. Ők az ÉN, a MI pénzünket költik a te rántotthusodra! Érted ezt? Ezt nagyon-nagyon elfelejtetted amikor ezt a leveledet megrtad! 

Nem azt érdemlik, hogy bármivel is ijesztgessék őket. Amint fentebb írtam, több elnökkel is dolgoztam én már együtt, olyanokkal is, akiket a klub közelében sem akartam látni. 

Azt, hogy ki mit érdemel, majd valaki más eldönti, nem te. És igen, sokan dolgoztak már a Fradiban. sokszor volt csődben a klub. Volt egy átvilágítás is amire Kubatov elnök úr kalapozta össze a szurkolóktól a pénzt. Aztán nem hozta nyilvánosságra, arra hivatkozva, hogy az igen sok legendának kellemetlen lenne. Esetleg neked is, Pista? Ugye nincs semmiféle megállapodés, hogy "te csöndben maradsz akkor én is"?

A mostani elnökség ugyanakkor megad mindent a Ferencvárosnak, nézzenek rá a stadionra, a Népligetre, az öltözőkre, a pályákra, és a legutóbb a női csapatnak átadott edzőközpontra. Hát mit akarunk még?

Fradit akarunk, Pista! Szenvedélyt! Elveket! ERKÖLCSŐT!!! EGYETÉRTÉST!! És nem csakl az elnöki ERŐT a mi pénzünkből!  Nem ezt a diktatórikus államcsapatot amit a mi pénzünkből építenek. Ez nem Fradi, ez egy rémálom! Sírnia kellene minden nap, minden percdben minden legendának mint neked, amit a vezetőség művel a csodálatos Ferencváros szurkolóival és nem ilyen bicskanyitogató propagadna levelet írni!

Ezt a vezetőséget segíteni kell, nem pedig a meccsen a távozását követelni. A meccsen a csapattal kell foglalkozni. Ha erre valaki nem képes, akkor arra kérem, valóban ne jöjjön ki a meccsre, ne akarjon ártani a klubnak. Amióta dr. Springer úr megalapította a Ferencvárost, az egyesület mindig ott van Magyarország élvonalában, de például a mi időnkben a világ élvonalában is jelentős szerepe volt. Ezt a klubot szeretni kell, ez a klub jó úton jár, ezéit kérem azt, hogy ne bomlasszák, hanem támogassák a Ferencvárost és annak vezetőségét. A bomlasztás már megtörtént. Zoli, Gyuri, Gabi, Pali sikeresen megtette. Pista, te meg az ő szekerüket tolod. Szégyenletes.

Drukkoljatok, szurkoljatok a Fradinak, mert a Fradi annál hamarabb felemelkedik. Mi ezen dolgozunk, tegyetek ezért ti is.

Pista az a jó hír mára, hogy nem kell dolgoznotok. Se neked, se a Gabinak, se a Zolinak, se a Gyurinak. ELMEHETTEK! Te is, az aláírok is, mindenki! Sokkal jobb lenne. Nincs rátok szükségünk. Nincs rátok a Fradinak szüksége.

Menjetek el. Egy három bites android robotmajom is eltudná vezényelgetni ennyi állami pénzből ezt a csapatot ugyanolyan jól. Sőt mi is, vagy bárki. És talán az a három bites android robotmajom a szurkolókat sem basztatná állandóan. Talán. Szóval menjetek Pista, el, messzire.

Viszlát!

1 komment

Címkék: juhasz


A bejegyzés trackback címe:

https://fradi.blog.hu/api/trackback/id/tr887703484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.11.18. 18:38:34

Mocskos ferencvaros!csalo bundas retek csapat!!
Csakvar veri :-D :-D :-D
süti beállítások módosítása