HTML

Ferencváros

Mi akkor is bajnokok leszünk, egész világ hogyha ellenünk!

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

2015.08.13. 13:36 kubatovicsmate

Válasz Juhász Istvánnak

Dőlt betúvel az eredeti levél, vastag betűvel a szerző kommentje

Amikor az új Fradi pályánál járok, akkor mindig megállók, gyönyörködöm az új stadionban. Fantasztikus dolog, hogy egy év alatt egy ilyen nemzetközileg elismert, csodálatos stadiont megépítettek. Ebben hatalmas munkája van a vezetőségnek, Kubatov Gábornak, Orosz Pálnak és Nyíri Zoltánnak is. Soha nem szabad elfelejteni, és soha nem is fogjuk, hogy ennek az arénának a megvalósíthatóságát ilyen hamar megteremtették.

Esetleg megemlíthetted volna Pista azt a pár millió adózó állampolgárt akinek a pénzéből mindez összejött. Nem Zolika, nem Gabika, de még csak nem is a szolis Pali vagy a kommunikáció zsenije a Gyuri dobta össze a pénzt. Hanem az adófizetők. Kár, hogy az ő nevük lemaradt a stadion faláról. De legalább te, Pista, megemlíthetted volna zárójelben, mint a nép egyszerű fradista fia. De nem tetted.

A mi időnkben tíz éven keresztül még a hazai meccseinket is idegenben játszottuk, mivel 1963-ban bezárták a fatribünös stadiont. Abban az időszakban is voltak elnökök, közöttük olyan is, aki akkor volt először Fradi-meccsen, amikor a klubhoz került. Olyan elnökünk is volt, aki egy kupameccs előtt bejött az öltözőben, és azt mondta: „Nem baj, ha kikaptok, Szabolcsban akkor is megterem a krumpli.”. Ezek olyan emberek voltak, akiket nem érdekelte a Fradi, semmi közük nem volt a klubhoz, csak annyi számított nekik, hogy legyen egy jó beosztásuk. Éppen ezért nagyon meg kell becsülni a mostani vezetőség klubért tett munkáját, erőfeszítéseit. Újból Fradi lettünk, nem pedig befektetők tulajdona.

Jelenleg a Fradi az állam tulajdona, vagyis a miénk. Épp csak a saját tulajdonunk beleszólásába nincs semmi lehetőségünk. El tudnék képzelni egy olyan helyzetet, ahol egy olyan tulajdonos van, akinek az a lényeg, hogy minél több ember legyen a stadionban. Sajnos most nem ez van.

Önmagunk vagyunk, Ferencvárosnak hívnak bennünket, a klub egy borzalmasan nehéz időszak után életben tudott maradni. A drukkerek akkoriban olykor hatvan-hetvenezren is kijöttek a stadionba. Abban az időben tapsoltak, szurkoltak, szorítottak a Ferencvárosért, a klubért, és nem a petárdákkal, a molinókkal, vagy azzal voltak elfoglalva, hogy követeljék egy- egy játékos, vagy az elnök fejét.Emlékezzenek, Angliában milyen problémát okozott az, hogy a nemzetközi meccseknél mindig civakodás, rombolás, verekedés volt. Aztán a FIFA kijelentette, hogy a következő nagyobb balhénál kizárják őket a szövetségből. Azt szeretném üzenni a drukkereknek, hogy ehhez a helyzethez mi is közel állunk. Ez nem az elnök, nem a vezetőség, nem a játékosok hibája, hanem azoké a drukkereké, akiket nem az érdekel, hogy a Fradi minél jobban fejlődjön, hanem azért, hogy valami balhé legyen. Ha minket kitesznek a nemzetközi mezőnyből, akkor végünk van.

Pista! Itt már kicsit felhúztam magam! De komolyan? Viccelsz, vagy mi van veled? Dicsőséges nemzetközi szereplésünkből idén két dolog derült ki: a szurkolók az ellenfél szurkolóival együtt voltak, baráti kapcsolatot építettek. Illetve az, hogy a vezetőség által összehordott csapat semmit sem ér. Miről beszélsz, hogy kizár minket az UEFA, amikor türkörsimán esünk ki nevesincs csapatok ellen?? Nézz már meg pár szurkolói videót nyugatról, ahol zászlóerdők, piró, szenvedély és hangulat van. Kiket zárnak ki?? Egyébként meg régi kommunista szokás ellenségképet felvázolni. Az ellen védekezni. Ezek voltak a gonosz imperialisták, akik ellen az állam megvédett minket. Most a gonosz UEFA az ellenség, meg a gonosz szurkolók, akik ellen az elnök jól megvéd minket. A baj csak az, hogy sem az imperalisták ellen, sem a szurkolók ellen senki nem kérte meg az elnököt, hogy védjen meg minket ostoba szabályokkal. Se ÁVH-val, se vénaszkennerrel.

Az MLSZ és az UEFA nem véletlenül büntetett meg bennünket a múltban oly sokszor. Kérdezzétek meg az elnököt, hány millió forintot kellett kifizetni olyan butaságok, mint petárda, vagy molinó miatt. Ezt mind lenyelte, próbálta megbeszélni a drukkerekkel, én is ott voltam egy-két ilyen megbeszélésen.

Egy-két ilyen megbeszélésen.... Jaj Pista.... MLSZ? Most komolyan, ezek érvek, hogy Magyarország legnagyobb bohócegylete mit és mikor büntetett? Pista, ne már, tartsunk már egy szintet! Szurkolói egyeztetések? Hogy mi? Azokról beszélsz amikor Zolika leült, előadta az igét, majd felállt és távozott? Ne viccelj már kérlek! Itt a vénaszkenner ügye. Olyan nincs, hogy ezért nem jönnek ki a szurkolók a stadionba. Pedig úgy látszik ilyen nincs és mégis van. Aki ferencvárosinak tartja magát, az azon van, hogy a csapat ottlegyen a nemzetközi porondon. Tegyék be a szkennerbe a kezüket,  Pista, ízlelgesd miket ísz már le! Tegyék be a szkennerbe a kezüket Tegyék be a szkennerbe a kezüket Tegyék be a szkennerbe a kezüket Tegyék be a szkennerbe a kezüket, komolyan, te, ilyeneket írsz? Nem fáj?? és egy életen át segítsék a klubot, a játékosokat, ne pedig a vezetőséget, az elnököt szidják. Pista, egyébként nem is érted, nem az a baj, hogy nem szkennelnek. Én pl. szkenneltem. És mégse járok ki. Hányok a csirkétől, hányok a coca cola visszaszámlálótól, hányok a szurkolók lecseréléstől, sírok a 30- fős Hallhatatlanok csoporttól, hányok a Zolitól, a Gábortól, a Palitól, már ha csak meglátom őket felmegy benne a pumpa ahogy százmilliókat, milliárdokat kültenek plakátokra, tv-kre, videókra, nyilatkozatokra MIND AZ ÉN PÉNZEMBŐL és közben szembe röhögnek, szembe hazudnak!! Pista, én hányok ezektől, te nem? 

rantotthus.jpgolcsó a rántotthús a Népligetben

A Fradiért kell élni, a klubot kell fenntartani, erről legyünk híresek, ne pedig arról, hogy éppen miért is mennyiért büntetik meg az egyesületet. Mi a pályán verjük meg az ellenfelet! Igen azt mi is szeretnénk, sajnos azonban 0-3-al estünk ki egy bosnyák kiscsapat ellen. A szurkoló volt a hibás?

Európában, a világon alig van olyan vezetőség, amely ennyit megtesz azért, hogy a klubnál rend legyen, a játékosok rendben legyenek, a szurkolók ki legyenek szolgálva. Sokat járok a Népligeti Edzőközpontban, látom, hogy Kubatov Gábor, Orosz Pali és Nyíri Zoli is éjt nappallá téve dolgozik ezért a klubért.

Igen tudjuk, hogy olcsó a Népligetben a büfé a régi legendáknak, mindenki jól van tartva. Kellemetlen csak az, hogy eddig csak az volt az elvárás, hogy cserébe senki ne szóljon semmit a vezetőség ellen. Most már úgy tűnik leveleket is kell írni az ingyen kisfröccsért és rántott húsért. Nyíri Zoli, Orosz Pali, Kubatov Gabi.... Pista, ezekkel egy asztalnál eszel? Nem akad a torkodon a falat?  Ja és még valami, mégegyszer Pista. A Zolika, a Gabi, a Gyuri. Ők nem milliárdos olajmecénások. Ők az ÉN, a MI pénzünket költik a te rántotthusodra! Érted ezt? Ezt nagyon-nagyon elfelejtetted amikor ezt a leveledet megrtad! 

Nem azt érdemlik, hogy bármivel is ijesztgessék őket. Amint fentebb írtam, több elnökkel is dolgoztam én már együtt, olyanokkal is, akiket a klub közelében sem akartam látni. 

Azt, hogy ki mit érdemel, majd valaki más eldönti, nem te. És igen, sokan dolgoztak már a Fradiban. sokszor volt csődben a klub. Volt egy átvilágítás is amire Kubatov elnök úr kalapozta össze a szurkolóktól a pénzt. Aztán nem hozta nyilvánosságra, arra hivatkozva, hogy az igen sok legendának kellemetlen lenne. Esetleg neked is, Pista? Ugye nincs semmiféle megállapodés, hogy "te csöndben maradsz akkor én is"?

A mostani elnökség ugyanakkor megad mindent a Ferencvárosnak, nézzenek rá a stadionra, a Népligetre, az öltözőkre, a pályákra, és a legutóbb a női csapatnak átadott edzőközpontra. Hát mit akarunk még?

Fradit akarunk, Pista! Szenvedélyt! Elveket! ERKÖLCSŐT!!! EGYETÉRTÉST!! És nem csakl az elnöki ERŐT a mi pénzünkből!  Nem ezt a diktatórikus államcsapatot amit a mi pénzünkből építenek. Ez nem Fradi, ez egy rémálom! Sírnia kellene minden nap, minden percdben minden legendának mint neked, amit a vezetőség művel a csodálatos Ferencváros szurkolóival és nem ilyen bicskanyitogató propagadna levelet írni!

Ezt a vezetőséget segíteni kell, nem pedig a meccsen a távozását követelni. A meccsen a csapattal kell foglalkozni. Ha erre valaki nem képes, akkor arra kérem, valóban ne jöjjön ki a meccsre, ne akarjon ártani a klubnak. Amióta dr. Springer úr megalapította a Ferencvárost, az egyesület mindig ott van Magyarország élvonalában, de például a mi időnkben a világ élvonalában is jelentős szerepe volt. Ezt a klubot szeretni kell, ez a klub jó úton jár, ezéit kérem azt, hogy ne bomlasszák, hanem támogassák a Ferencvárost és annak vezetőségét. A bomlasztás már megtörtént. Zoli, Gyuri, Gabi, Pali sikeresen megtette. Pista, te meg az ő szekerüket tolod. Szégyenletes.

Drukkoljatok, szurkoljatok a Fradinak, mert a Fradi annál hamarabb felemelkedik. Mi ezen dolgozunk, tegyetek ezért ti is.

Pista az a jó hír mára, hogy nem kell dolgoznotok. Se neked, se a Gabinak, se a Zolinak, se a Gyurinak. ELMEHETTEK! Te is, az aláírok is, mindenki! Sokkal jobb lenne. Nincs rátok szükségünk. Nincs rátok a Fradinak szüksége.

Menjetek el. Egy három bites android robotmajom is eltudná vezényelgetni ennyi állami pénzből ezt a csapatot ugyanolyan jól. Sőt mi is, vagy bárki. És talán az a három bites android robotmajom a szurkolókat sem basztatná állandóan. Talán. Szóval menjetek Pista, el, messzire.

Viszlát!

1 komment

Címkék: juhasz


2015.08.05. 09:24 kubatovicsmate

Gábor, Zoli, kit védetek és kitől?

No, szóval, Gábor, Zoli, akkor hogyan tovább? Látjuk a propaganda az pörög ezerrel. Minden kormány fényezésre jut egy Fradi bérletet vásárolj óriásplakát az országban. Mennyi? Több száz? Több ezer? Mennyibe került mindez? Hogy intéztétek ezt? Közös költségen, Viktorral? Olcsóbb volt csomagban? "Kétszáz kormány propaganda + kétszáz Fradi propaganda, mennyi lesz az? - 100 millió. Maradhat?" Én fizetem ezt is, ugye, mint rendesen bejelentett jómunkásember a nagy gonosz multinál, a jó adófizető. Vagy te fizeted a plakátokat zsebből, Gábor, Zoli, ugye nem? Bár tulajdonképpen olyan mindegy, hiszen én fizetlek titeket is Gábor, Zoli, ti közszolgák vagytok, a munkavállalóim. Ti belőlem éltek, mindketten! Hát csoda, ha néha mérges vagyok rátok?! A baj csak az, hogy nem tudlak kirúgni titeket :( Ejj, a rendszer rossz, rajta vagyunk, hogy ez változzon!

De sebaj, szóval azért ragadtam most ismét klaviatúrát mert olvastam, hogy a Vidi meccsre megállapodott a két Tábor, hogy majd együtt jó elszurkolgatnak, fradista és vidista egymás mellett. Örült a szívem. Persze pár percre rá az online jegyrendelés behalt, ahol szkenneletlen fradista - mennyire beteg ez a szóösszetétel, nem? ez is a ti SIKERETEK, Gábor, Zoli, - rendelhetett volna jegyet. Várható volt, működnek a Kádár apótól örökölt piros vonalak. Vagy persze lehet csak túl sok fradista akart hirtelen jegyet vásárolni a hazaiba és behalt a rendszer. Bár furcsa, hogy most, hajnali egykor sem lehet jegyet venni, nehezen hiszem, hogy a túlterheltség lenne az oka. De mindez teljesen lényegtelen. Tudjukki, tudjukmi. Jelentéktelenek vagytok. Nevetnek rajtatok a szurkolók, nevetnek rajtatok az embrek.  A V. Gyuri egyébként hogy van? Parkoló kftből a Fradiba ? :P Ejj ejj, ez annyira gagyi. Azért üdvözlöm a kis kopaszt, mondjátok meg neki, plíz!

A lényeg a lényeg. A Fradi szurkolói remekül elvoltak a holland ultrákkal. A bosnyák ultrákkal is. Most majd a Vidi ultrákkal is. Kicsit nehéz őket véresszájú elmebetegnek beállítani, nem? Vagy próbálkoztok még? Meddig? De tényleg, meddig akartok még mint Fradi vezetők a szurkolók ellen harcolni, he, Gábor, Zoli? Annyira nevetséges az egész. Tulajdonképpen kik vagytok ti? Ki vagy te, Gábor? Ki vagy te, Zoli? Legalább mutatkozzatok már be egyszer, könyörgöm, ha egy 1.6 milliós klubbot vezettek, ne legyetek már ilyen beszariak, tök ciki ez nekem, mint a munkaadótoknak! Műveletlen bunkókat fizetek, ugye nem? Zoli, tedd már föl az önéletrajzod a fradihura, szólj az M-nek, megoldja! Gábor, te is! Tiszteljétek már meg ezzel a szurkolókat, hogy bemutatkoztok! Ideje lenne! Mert addig nem tudok másra gondolni, hogy ha az univerzum skáláján a Fradi kap 100 pontot arra, hogy mennyire fontos, Einstein mondjuk 100-at szintén, akkor ti mennyit kaptok? 0.000000001? Sokat mondtam, azt hiszem. Szóval kik vagytok, ti, gyerünk, ne rejtőzködjetek!

zoli-gabor222.jpgÓriásplakát mindenhol

Nem kell válaszolnotok, igazándiból nem érdekel, semmi kedvem meginni veletek egy fröccsöt sem, rohadt savanyú lenne. Egy kérdésem mégis lenne hozzátok:

Kit védetek és kitől?

Ki miatt a sok elmebajos szabály, a szkenner, a kitiltások, a kártya, a kódex, a sok beteges agyszülemény?

A szurkolókat véditek a szurkolóktól? Ugyan kiket, kitől? A családokat a szurkolóktól? A szurkolóktól a családokat? De hát vicc az egész, hisz a szurkoló remekül megvan a szurkolóval, remekül megvan a családokkal. Remekül megvan a vérszomjas bosnyákokal, mindenkivel, csak titeket utál! Sőt, azt is elértétek, hogy az ellenfél szurkolóival is remekül megvan! Ja, ez volt a cél? Akkor elértétek! :) Gratulálok! De, ha mégse ez volt a cél, akkor mi? Vagy - azt csicsergik a madarak, akik köztetek ülnek, Gábor, Zoli, - többszázmilliós szkenner biznisz a lényeg? El akarjátok adni a Reál Madridnak? Hát teljesen hülyék vagytok? Szemberöhögnek! Csak megnézik a számokat! Akkor mit akartok, Gábor, Zoli? Nincs elég pénzetek? Komolyan, adjak nektek? Zsebből kifizetlek titeket! Egy perc alatt több pénzt keresek mint amit ti egész életetekben kaptatok nem az államtól vagy a "haveroktól". Szóljatok, adok, komolyan. Rátok nézek és sírok, és ti vagytok a Fradi vezetői, a világ bánata az egész!

Szóval igazából ki ellen ez a rengeteg szabály, a szkenner, a többszáz szeku? Egyszerűen nem értem, mert lassan eléritek, hogy mindenki haver lesz mindenkivel. Az újpesti és a fradista vállt vállra vetve fogja begyújtani a tüzeket és küld el titeket a büdös durva mamátokba. Szóval akkor ki ellen védekeztek? Ki ellen az állandó szervezkedés, a minden áron megakadályozaása annak, hogy szkenneletlen a Fradinak szurkoljon?

Az üres székeket féltitek a szurkolóktól?

Vagy magatokat féltitek, Gábor, Zoli? Ugye? :(

Nem kell! Ez a jó hír mára, nektek! Nem kell félnetek! Gábor, Zoli, Gyuri! Nem kell félnetek! Menjetek, és senkit nem fogtok érdekelni. A kutyát sem. Mondom, ha kell, adok pénzt. A Ferinek is, meg az embereinek is, igen! Csak menjetek végre.

2 komment

Címkék: kubatov fradi zoli


2015.07.29. 14:28 kubatovicsmate

Jó tanács Zolinak

Szia Zoli! Régen együtt jártunk szakközépbe. Nem voltunk jó haverok, de azért ittunk párszor. Hallom valami lettél a Fradinál. Bár nem tudok róla, hogy bármilyen felsőfokú iskolát elvégeztél volna, de úgy látszik ez nem kell a Fradihoz. De csak az irigység beszél belőlem, ne haragudj, kérlek! Szóval mi van veled? Sokat hallok mostanában rólad régi ismerősöktől.

Láttam a tv-ben kiesett a csapat valami bosnyák klub ellen. Állítólag nagyon berúgtál és mérges voltál a csapatra és nem minden mondatod fért volna bele a FIFA "say no to racism" kampányába, hacsak nem mint ellenpélda. De tényleg, mi lesz most, Zoli? Pali elmondta minden évben a hófehér mosolyával - nem tudod a fogorvosa számát? - , hogy jön a csoportkör. Aztán minden évben kiesik a Fradi júliusban? Hát hogyan? A világ pénze nem elég? Zoli, te mennyi pénzt keresel egyébként? Közérdekú adat ez, nem? Na, mond el légyszi, nem mondom el senkinek! Jó húsban vagy, az látszik. Kicsit jobb formában voltál még az Újpest vizilaszti csapat játékosaként. Tényleg Zoli, miért nem az Újpestnél vagy? De mindegy, jól élsz, minden oké? Csajok, barátnő? Feleség, gyerek? Vannak? Nem voltál soha egy nagy nőcsábász, na de a Fradinál lenni, üvegfal mögött, az már valami, az már valaki, ugye? Biztos megnyílnak könnyebben a dolgok amiknek meg kell nyílnia!

funny-old-rich-guy-girl.jpgJaj, ez angolul van, Zoli

Kérdezem is ezt Zoli azért, mert hallottam a legsúlyosabbat, ezt a Kubatov felesége történetet. Láttam a Blikkben is a mai főcímet, hűha nagyon hatásos, röhögtem is magamban csak aláírni felejtették el: V.GY. Jól dolgoztok ti ott a Gyurival! Egyébként azt mondták nekem a haverok, te irányítasz valójában mindent. A te döntéseidre dühösek valójában a szurkolók. Kubatovot körübelül annyi érdekli, hogy petúniát vagy hortenziát ültessenek a Népligeti sporttelep bejárata mellé. Mégis a főnököd háza elé mennek zajongani a szurkolók? Zoli, hát miért nem hozzád? Mit szól ehhez Gábor? Örül neki, vagy szólt egy-két rossz szót neked? Más ostorával verni a csalánt, Zoli, ejnye!

Egyébként olvastam a napokban egy példázatot a menedzserekről. Angolul. Nem tudom, te beszélsz angolul? Kétlem, Zoli. Ezért lefordítom neked. Jaj, de nehéz lesz! Szóval a bullshit kifejezést ugye ismered? Tudod, arra mondják, mikor valaki dumál összevissza butaságokat, úgy téve, mintha azok okosságok lennének. Ez a bullshitelés. Na szóval! Egy pulyka beszélget egy bikával. A pulyka azt mondja, hogy bárcsak képes lenne felrepülni a fa tetejére. A bika azt mondja, hogy egyél egy kis bikaszart (bullshit! érted Zoli, ugye?) abban sok a protein, az majd felrepít a fára. A pulyka megfogadja a tanácsot, vesz magához egy kis bullshitet és fel tud repülni vele a fa első ágára. Örül neki nagyon! Másnap ugyanaz megtörténik, egy kis bullshit, és már a fa második ágára is fel tud repülni. A harmadik nap szintén, még egy kis bullshit, és már fel is repült a fa tetejére!
Ekkor meglátja ott egy vadász és lelövi a pulykát.

Mi ebben a tanulság? Az, hogy a bullshit magasra repíthet, de ott tartani nem fog.
Érted Zoli, ugye?

A Fradi legendáival egyébként jóban vagy? Jó kosztot főz nekik Mari néni a Népligetben? Mindenki elégedett, ugye? Nem nagyon halljuk őket felszólalni bármi ellen, gondolom nekik minden okés, finom a rántott hús, kellemes a rozéfröccs. Zoli, Zoli, ebben mindig remek voltál, jóban lenni azzal, akivel jóban kell lenni, haverkodni, ölelkezni, hogy mindenki lássa, te vagy valaki. Igen Zoli, vagy!

De, Zoli! Komolyan, így a végére, lassan lejár az ebéd időm. Mi bajod van? Miért jó ez az egész neked? Tudsz jól aludni? Mi történt veled, egyszer régen, ami miatt most ilyen vagy. Ki bántott? Elvette egy szurkoló a nődet? Csúnyát mondott rád valaki? Mi ez a nagy banát és dóh ami szép szemeidből árad? Megéri ez, ezért?

Zoli, egy baráti jó tanács! Távozz a Fraditól, nem kell ez neked.

1 komment

Címkék: fradi zoli


2015.07.05. 14:59 kubatovicsmate

A Ferencváros utolsó 5 éve egy gifben

output_nuadhn.gif

Szólj hozzá!

Címkék: ftc kubatov


2010.04.22. 11:20 rexter

Budapesti focicsapatok a kommunizmus előtt, alatt, után
Mostanában egyre több helyen olvastam vidéki capatok szurkolóitól és pár fővárositól is hogy a Fradi is csak azért sikeres és népszerű, mert a 40 év kommunista rendszer alatt ő is a rendszer kedveltje volt, Budapest központúság, miniszteri támogatások, stb., stb.!

Nézzük mit mondanak a számok, ki volt a rendszer kedvenc csapata!

 

Pár érdekesség ami a táblázatból kiolvasható:
 - Az FTC és az MTK a kommunista idők vesztese. Hiszen 1949-ig, majdnem 50 év alatt az egyik csapat 16, a másik 15 bajnoki címet nyert, addig a kumminsta 40 év alatt csak 7, illetve 4 a címek száma! Ez több mint 50%-os visszaesés. A kommunisták nem szeretták se az MTK-t, se az FTC-t.
- A kommunista 40 év legnagyobb nyertese a honvéd, hiszen az addigi 0 bajnoki címükből lett 11.
- A Vasas a kommunisák ideje alatt begyűjtött 6 bajnoki címet, se előtte, se utána soha többet, 0 bajnoki cím!
- Az UTE 50 év alatt szerzett 8 címet, a 40 éve kommunizmus alatt tovább 10-et.

Érdekesség hogy az 1989-es rendszerváltás a fociban is meghozta a fordulatot.

Amíg a kommunizmus 40 éve alatt a Vasas+UTE+Honvéd összesen 27 bajnoki címet gyűjtött, az FTC+MTK csak 11 címével szemben, addig a rendszerváltás óta eltelt 20 évben az FTC+MTK szerzett 9 bajnoki címet, míg a VASAS+UTE+HONVÉD csak 4-et! Ez ismét drámai fordulat!

Mindezek felvetik bennem a kérdést, hogy valóban szükségünk e van egy Vasasra, egy Honvédra? Hiszen ők mint a  számok kíválóan bizonyítják csak a szovjet tankok hatalmán alapuló rendszer kegyeltjeiként váltak "nagy csapattá", de az előtte és utána lévő időkben gyakorlatilag teljesen jelentéktelenek! Valóban olyan nagy értéket jelentenek e ők hazánknak, hogy óvni, tisztelni, szeretni kellene őket??
 

1 komment

Címkék: ftc ute vasas mtk honvéd komcsik


2008.11.09. 00:00 rexter

Maradona - Life is life

No ezt a videot forumon mutatta egy kollega. Nem Fradi, de foci. Csak hanggal igazan erdemes. Maradona bemelegit nyitott cipofuzovel. Kozben erdemes elgondolkodni h milyen meccs lehetett ez ennyi nezovel mar bemelegiteskor, mennyire ott kellett volna lenni, es azon is h a Mako ellen ki fog igy bemelegiteni ?:D

Szólj hozzá!

Címkék: maradona


2008.11.04. 19:01 rexter

Mit mondanak a számok?

Hetekkel ezelőtt sokan azon a véleményen voltak, hogy igazán csak akkor alkothatunk valódi véleményt a csapatról, ha jó pár nehezebbnek tűnő meccsen túlleszünk. Konkrétan a Debrecen második csapata elleni meccs utánra húzták meg sokan a vonalat, ahol már reálisabban láthatjuk milyenek vagyunk. Ugye a Kazincbarcika, Cegléd, Laki 2 ellen idegenben, itthon az MTK 2 akikre mondhattuk azt h komolyabb meccsek lehetnek. Ezek elteltek, 13 fordulö lement, itt az ideje az összegzésnek!
Először is nézzük külön ezeket a meccseket:

Cegléd-Fradi : 1-1
Ferencváros-MTK2 : 0-0
Kazincbarcika-Fradi : 1-1
DVSC2-Fradi : 0-1

No nézzük. Pozitívum, egyik meccsen sem kaptunk ki! Azonban: a megszerezhető 12 pontból mindössze 6 pontot szereztünk, ez pontosan 50%-os teljesítmény. Hát nem sok. A 4 meccsen lőtt 3 gól szintén kevés, a 2 kapott gól viszont elfogadható, és vállalható. Mindesetre azt még szögezzük le, a Cegléd és az MTK2 elleni szenvedés után nagyon sokan aláírták volna örömmel hogy Barcikáról és Debrecenből összesen 4 ponttal távozunk!

Na lépjünk tovább, jöjjön egy kis összehasonlítás a Gellei és a Csank féle csapathoz képest. 13 forduló után így nézett ki a dolog:

Gellei csapat: 33 pont, 39 lőtt gol, 9 kapott gol
Csank csapat 23 pont, 26 lőtt gol, 17 kapott gol
Bobby csapat 30 pont, 37 lőtt gol, 9 kapott gol

Tehát a Bobby féle jelenlegi csapat nem éri el a frissen kizárt Gellei féle csapat teljesítményét, bár nagyon megközelíti azt. A Gellei csapat kettővel több gólt lőtt, 3-al több pontot szerzett (még nem volt vereségük), viszont a Bobby és Gellei csapat is 13 meccsen 9 gólt kapott, ami mindenképp beszédes adat a gyenge kapusokra, és rossz védelemre. (pedig...:) A Csank csapathoz képest ha nem is beszélhetünk szuperlatívuszokban a fejlődésről, de a +7 pont, a + 11 lőtt gól, és a 8-al kevesebb kapott beszédes adat. 19-el jobb a gólaránya Bobbynak mint Csanknak!

Mire számíthatunk, mire lesz ez elég?
 
Nézzük a legegyszerűbb támpontot. 2007-ben a Nyíregyháza 69 ponttal, 2008-ban a Kecskemét 75 ponttal lett bajnok. Lassan itt a féltáv, így ha egyszerűen megduplázzuk az őszi pontjainkat meglátjuk mire lenne elég. 2 forduló még hátravan, papíron könnyebb meccsek, legyünk optimisták, télre 36 ponttal megyünk. Ha így lenne, akkor ugyanilyen teljesítménnyel tavasz végére 72 pontunk lenne. Ami bár nem érné el a Kecske 75 pontját, de szinte garantált az első hely. Ha a hátralévő 2 meccsen csak 4 pontot szerzünk, akkor annak a duplája tavasz végére 68 pontot érne, ami a 2007-es bajnok eredményét sem érné el.
 
Itt elfér pár gondolat még a Csank és Gellei csapatról. Csank 29 pontot szerzett ősszel, Gellei 37-t. Mi minimum 30-t fogunk, maximum 36-t. A Csank csapat tavasszal 4 ponttal többet szerzett mint ősszel (33-t) ami még így is borzasztó kevésnek bizonyult. 13 ponttal vert minket a Kecske... Ami érdekesebb, hogy a Gellei csapat 9 ponttal rosszabb volt önmagánál tavasszal, kevesebb pontot szerzett (28) mint Csank a szörnyű őszi szezonjában, és kevesebbet mint Bobby 2 meccsel kevesebbet lejátszva! Na ez az igazán nagy kérdés, hogy mi történt 2007 tavaszán??

De számoljunk máshogy. Letelt 13 forduló, a 39 pontból megszereztünk 30-at, ez 76%-os teljesítmény. A bajnokságban 90 pont a megszerezhető, ha továbbra is 76%-n teljesítünk, akkor 68,4 pontot, vagyis kerekítve 68 pontot fogunk szerezni. Ennyi pont 2007 ben nem lett volna elég az első helyre, bár a második helyezettet (saját magunkat, 65 pont) megelőztük volna. 2008-ban meg aztán főleg semmire sem lett volna elég a Kecske ellen.

Tehát összegezve, mit mondanak a számok? Ha továbbra is ilyen teljesítménnyel pörgünk, mint eddig, akkor az nem, vagy nagyon szűkösen lesz elég az első helyre. Legalábbis a 07 és 08-as bajnokok pontszámát elnézve. Szubjektíven azt mondom, elsősorban az ellenfelekre is gondolva, ez a teljesítmény is elég lenne. Azonban ha biztosra akarunk menni, akkor egy kicsit több kell! 

Hajrá Fradi!

Szólj hozzá!

Címkék: számok fradi


2008.06.16. 20:32 rexter

Ligakupa? IGEN!

Bocs az ekezet nelkulisegert eloszor is.

Nos, az utobbi napokban tobb forrasbol es forumon lehetett olvasni arrol, hogy indulhatnank a Ligakupaban. A Papa FC honlapja eleve ugy szamolt be rola,hogy a Fradi biztos indul, mai ftc.hu kozlemeny szerint meg gondolkodik a rajta a nagyokos Berki meg Robinson.
A kulonbozo forumokon is kesre meno vitak vannak arrol, hogy induljunk-e. Ami valahol ertheto, mert az ember emocionalis leny, es a sokak altal csak kisteleki kupanak csufolt sorozat ellen agitalnak. Azonban en ezt nem tudom megerteni. Rl kellene vegre ettol vonatkoztatni, es nem mindent  a szarrago kisteleki szemevel nezni. Ki nem szarja le, hogy neki mi a jo, vagy mi a rossz?? A Fradinak mi a jo? Minnel tobb meccs, minnel tobb jatek, minel agyobb fejlodes!!

Nem kerulunk vissza az nb1-be gerinctelenul, onnan csak gerinctelenul zartak ki. Viszont a Ligakupa egy kivalo lehetoseg arra, hogy vegre elinduljuk felfele, de legalabbis ne novekedjen megtovabb a kulonbseg.

Mert nezzuk mi van most.
Fradi: 30 meccs az nb2-ben, plusz par meccs a kupaban. Es pont. Kb 35 meccs Fradi mezben. Telen meg bohockodunk edzomeccseken.

Nb1-es csapat: 30 meccs az nb1-be. Par meccs a kupaban. Korubelul 15-20 meccs a Ligakupaban. A tartalekcsapatok meccse az nb2-ben vagy nb3-ban, plusz 30 meccs. Ez korubelul 75-80 meccs!! Erzitek az oriasi kulonbseget??? Mennyire kurvara le fogunk maradni ha ez igy folytatodik???

Rengeteg fiatalunk az iden kolcsonben vagy vegleg elherdalva, nb2, nb3-as csapatokban jatszott, mert nem volt hely nalunk, nincs tartalek bajnoksag, nincs ligakupa. Igy a Fradi nevelesu fiatalok egyszeruen elzullenek, felprofi, vagy amator csapatok edzeseit latogatjak ket kocsmazas kozott!! Hol itt az elorelepes??? Nem lenne ezerszer jobb, ha a FRADI edzeseit latogatnak, komoly szakmai kepzessel, es hetvegente a FRADI mezeben lepnenek palyara, a Ligakupaban??? Fradi edzok keze alatt, szem elott fejlodhetnenek, kimehetnenk a meccseikre, es osszehasonlithathatnank hogy hogyan allnak fejlodesben a tobbi nb1-es csapathoz kepest. Probajatekosok, raklapnyi fekak, mindenki megmerethetne itt.

Allitolag jovore nem lesz intertoto kupa,igy a Ligakupa gyoztese mehetne Uefaba. De ha nem az sem baj. Egy megmerettetes, tevesmeccsek, nb1-esnek csufolt csapatok ellen, nem lenne ez a kibaszott meccsnelkuliseg, ez a teljes posvadas az nb2-ben, a fiatalok elrohasztasa mert nincs miert hol jatszaniuk. Konyorgom miert mondanank nemet, ne assuk mar mi is a sajat sirunkat!!

Es mindemellett egy csomo fradista nemet mondana erre, mondvan h kisteleki igymegugy. En ezt nem birom felfogni!!! Ki nem szarja le basszameg??!!!! Ki kell masznunk a godorbol, jatszanunk kell kurva sok meccset, vissza kell szereznunk a hirnevunket, de ez meccsek nelkul,Bbakta elleni rangadokkal, SOHA nem fog sikerulni!!!

Igenis induljunk a Ligakupaban! Berki, konyorgom ne baszd el!!

u.i.: ha az angolok nemet mondanak ra, az szamomra egyertelmu jele lesz, hogy leszarjak a focicsapatot, nem erdekul a fejlodes, nem erdekuk, hogy sok meccset jatszunk. Mert abban biztosak lehetunk, hogy az angolok biztosan nem azert mondanank nemet, mint egyes fradistak, kisteleki iranti dacbol. Ha ok nemet mondanak, az azert lesz, mert nem erdekuk egy nagyobb keretet fenntartatni, nem erdekuk fejleszteni a focit. Remelem - es szerintem - nem igy lesz. Amen!!

 

Hajra Fradi!!!

2 komment


2008.05.13. 01:40 rexter

Fradi - Tököl 1-1

Nohát akkor egy kis beszámoló azért legyen már erről a csudálatos meccsről. Kis jókdevre derítő után egy negyed órával előbb odaértünk a stadionba. Igen kevés ember volt, de ami egyből feltűnt két sorral mögöttünk 2 miniszoknyás csajszi ücsörgött egyedül, szépek voltak. Becsülettel végignézték a meccset, ami igen szép teljesítmény, főleg úgy, hogy láthatóan nem pasival jöttek. Legalább a hangosbemondót úgytűnik megszerelték, jó hangerőn szólt a zene, és a kijelző is normálisabbank tűnt mint mostanában. Helyünkre könnyen leülhettünk mivel kevesen voltak. Kellemes tavaszi idő, furcsa mód viszonylag kellemes hangulat, a kilátogató pár néző csak meccset nézni és dumálni jött, izgulni már nem volt min.

Hát ilyen sszellemiségebne csordogált a meccs, igen langyos mederben. Rögtön az elején pár vígjátékba illő jelenet, Charlie Chaplin sem tudta volna viccesebben előadni az egyik tököli játékos labdával önfejenrúgó mutatványát. Vincze Ottó is egy klasszikussal jelentkezett jó csel, jó csel, jó lövés!!!..... bedobás! A csapatok becsülettel gyűrték egymást, amolyan lassított felvételen, ügyelve arra, hogy hiretelen és gyors mozdulatok, pontos passzok még véletlenül se borzolják a kedélyeket. Védőink és középpályásaink avval a szent elhatározással léptek pályára, hogyha elől van a labda, még véletlenül sem futhatnak a labdát birtokló játékoshoz 30 méterrel közelebb, nehogy az le tudja passzolni. Egyébként ezt szörnyű volt nézni, mennyire nem segítik egymást a játékosok. Mátyus nevettette meg ismét a közönséget, miután egy felpattanó labdába annyira sután fejelt bele, hogy avval szöktette a tökölit, na nem a Tökölit, akinek sikerült eltökölnie, de nem annyira hogy egy másik tökölinek ne legyen még lehetősége szintén eltökölni, de annak is sikerült, így nem lett gól. Mentségére szóljon Janinak, hogy valószínűleg a szemébe sütött a nap!

Elöl Shaw küzdött egyedül, teljesen reménytelenül, bár a felállás azt mutatta volna h Bartha is csatár, de vmiért inkább a szélen alibizett értelmetlenül, nem sok vizet zavarva. Hátul Csiszár baloldalt szörnyű volt mind mindig, mondjuk Vasasnál egy hajszállal jobb, de ez kb olyan, hogy most a hígfost vagy a keményfost eszed meg, válassz. Az első félidő egyetlen szép jelenete volt ahogy Fitos a 16-s jobb sarkáról ballal egy kipattanót egy érintés után iszonyatosan megküldte, úgy vágódott le a kapufáról, az év Fradi gólja lett volna. A csudálatos Njojdo nélkül egyébként sokkal vérszegényebbek voltunk elől, ez van.

A védelemben játszó fekáról az tűnt fel, hogy az egész meccsen Fitossal balhézott, hogy ő maradjon hátul mikor elől szabadot vagy szögletet rúgtunk, és majd ő megy fel. Amit nem teljesen értettem miért is van így, miközben Fitos mint láthattuk legalább rátudja küldeni rendesen a kipattanót, a fekától meg ezt nem várnám el, úgyhogy nem is értem mi a faszt hisztizett ezen állandóan.

A második félidő is tök ugyanolyan volt mint az első, alibizés, gagyiság. Nem azt mondom nem hajtottunk, mert az túlzás lenne, inkább csak azt, hogy ennyit tudunk. Aztán benyaltunk egy gólt, szöglet után befejelte egy tököli, megtapsoltuk. Csere, egy feka le, egy pedofil Muhamed próféta fan, Muhamed be, egyik kutya, másik eb. Kéőbb bállt végre két fiatal is, Kutasi meg Tóth. A második talán nem reménytelen eset, legalább próbált játékban lenni, Kutasiról sok nem derült ki, csak annyi, hogy képes megsérülni egy kis sprint után, így a végén csere híján 10 percet 10 emberrel nyomtuk. Szegény csávó biztos nem ilyen bemutatkozásról álmodott. Lipcsei számomra teljesen érthetetlenül végig elől játszott, amiben az volt a jó, hogy így labdát nem szerzett, viszont a támadásokat sem bírta segíteni. Nem értem, hogy a világ jobbik felén mondjuk egy Mattheus pályafutása csúcsán támado középpályás volt, ahogy lelassult ment egyre hátrébb, nálunk meg ez pont fordítva van. Sajnos.

Szalairól még pár mondat, ő egészen jó volt, a labda nem volt nála rossz helyen, de ennyire apró termettel nehezen lesz komoly focista. Mondjuk a végén azért csak összehozott egy gólpasszt Shawnak. Evvel vége is lett a mérkőzésnek, felálltunk és hazamentünk.

Hajrá Fradi!!

Szólj hozzá!

Címkék: fradi tokol


2008.05.05. 14:43 rexter

Elhatárolódás a Njodjo körüli eseményektől

Mivel eddig sem az FSzSz sem az FTCPE szervezete nem határolódott el azoktól a magukat Fradi szurkolónak nevezett személyektől, akik a Tüzsér elleni győztes bajnoki meccs után verekedésbe keveredtek a Ferencváros játékosaival, így én most itt szerény formában de megteszem, legyen valami más nyoma is mint, hogy fórumokban páran elítéljük ezt.

Teljességgel elfogadhatatlannak és megmagyarázhatatlannak tartom azt, hogy amolyan vadnyugati önbíráskodás elvén Fradi sálba öltözött agyatlanok bemenjenek a Fradi öltözőjébe és ott szidalmazzák, gyalázzák játékosainkat. Erre nem mentésg a gyenge játék, nem mentség a kihagyott helyzetek, nem mentség az ügyetlenség. Hiszem, hogy a szurkolók azért vannak, hogy segítsék a csapatot, és hiszem azt is, hogy ezzel súlyosan ártottak a csapatnak. Egy kis gondolkodás és odafigyelés után régen meg kellett volna állapítani, hogy nem a játékosok felelősek egyedüliként a kialakult helyzetért. A szomorú valóság az, hogy ennyit tudnak. Ahogy egy nyomorékot aki bottal jár nem rugdosunk meg, hogy miért nem megy gyorsabban, ugyanúgy nincs jogunk egy játékost inzultálni amiért nem lövi be a helyzetet. Ennyit tud.

Könnyű a leggyengébbe belekötni. Könnyű egy ügyetlen feketét állanodan csak anyázni és szidni. Nehezebb már megtalálni azokat, akik felelősek azért, hogy idáig jutottunk. Mennyivel lenne nehezebb Furulyás és sleppje házába betörni és ott rombolni, vagy épp kisteleki és sleppjét megregulázni, mint beözönleni egy öltözőbe? Sokkal. Vagy mégse? Akkor miért? Akkor miért égetjük magunkat, kimegyünk 10.000-n egy Kecskemét elleni nb2-s meccsre, minket irigyel Debrecentől Sopronig mindenki, hogy aztán ismét és ismét lejárassuk magunk, magunkra fessük a táblát "Csürhe", és berohanva a pályára kecskeméti játékosokat kergessünk, betörve az öltözőbe Fradi játékosokat alázzunk? Csak mert gyengék vagyunk, csak mert erre tellik? Csak mert gyávák vagyunk, azért nem romboljuk porrá az MLSZ székházat, csak mert gyávák vagyunk, azért hagyjuk hogy dilettáns "apucikicsifia" Berki huszonéves taknyok irányítsák 109 éves Klubbunk? Inkább romboljuk a saját házunk, inkább romboljuk két tucat gólt szerző csatárt, inkább bele szarunk a saját házunkba, mindezt miért? Mert tehetetlen agyatlan barmok vagyunk, és gyengék, mert csak erre tellik? Igen.

Részemről a jobb érzésű Fradi drukkerek nevében elhatárolódom a pár tucat fős csürhétől, akik mocsokkal kenik be a Fradi címert. Innentől pár mondat törölve, mert csak.

8 komment

Címkék: verekedés elhatárolódás njodjo


2008.03.18. 22:24 rexter

BKV-Fradi 3:4, Fradi-Kazincbarcika 4:0, Vecsés-Fradi 1:2

No gondoltam szakadt rám egy kis szabadidő, írjunk egy kis összegzést a tavaszi rajtunkról. Sajnos csak a hazai meccset láttam előben, a többinek csak a góljait láttam és beszámolót olvastam sok helyről.

Hát a BKV-Előre meccsünk egy szabályos szívroham volt. Tombol kinn a szél, itthoról az index forumrol kovettem a meccset. Nagyon hamar golt kaptunk, ahogy az lenni szokott. Tulsagosan sok ideig nem tudtunk keseregni, egyenlitettunk, majd jott a szunet. Szunetben beallt Lisztes és Bartha. Én magamban nem teljesen értettem miért kell egyből kettőt cserélni, mindegy. A szél most minket segített, volt remény bőven. De jöttek a hírek hamar 3-1, és Fülöpöt kiállították, 10 emberrel 2 golos hátrány! Nagy csalódás volt, nagyon szar érzés. Borzasztóan rossz volt! Az egyik hülye online sportoldal úgy írta, h Mátyus tizenegyesből egyenlített! Hamar kiderült, hogy csak a második gól volt... Mindegy, volt remény. Egyre gyakrabban nyomkodtam sokakkal együtt a frissités gombot. Aztán egyenlítés! Majd mikor már nagyon a vége felé járt a dolog, tudtuk h nagyon kevés van hátra, valaki beírta h Góóóóóóóóóóóóóól!!! És rohadtul örültem, és fantasztikus jó érzés volt!! Óriási volt!

Kazincbarcika ellen volt szerencsém kinn lenni. Sok néző, szar játék, de a végére csak összejött, és 4-0. Bartha gólja különösen szép volt.

Vecsés ellen Lipcsei két góljával nyertünl Egyebet nem tudok mondani.

Hajrá Fradi!

Szólj hozzá!

Címkék: bkv fradi fradi kazicbarcika vecses fradi


2008.02.16. 15:50 rexter

Ferencváros - Pápa 2:1

Szép napsütés, kíváló műfüves pálya, és igen erős metsző hideg szél fogadta a csapatokat és a szép számmal kilátogató ferencvárosi drukkereket. A teljes lelátó megtelt, így körübelül 1000 nézővel számolhatunk. 
Vizitdíjat most nem szedtek a kapunál. Sajnos ismét sikerült pár percet elkésnem, így meglepődve hallottam, hogy már 1-0-ra vezetünk, egy kiugratás után Shaw emelt a kapuba a kissé elhízott, vagy csak a hideg szél miatt dupla melegítőt felvett Szűcs Lajos fölött. 1-0! Holczer kedzett nálunk a kapuban, jobb oldalt hátul Ciszár, beljebb Dragó majd Mátyus, és a szélen Szkukalek volt a védősorunk. Középpályán Fitos Lipcsei Lazic és Kulcsár, elől Shaw és Bartha rohamozott.

Kép: Mindenki hátul...
Az első félidő nagyrészében mezőnyfölényben játszottunk, bár ez nem volt különösebbne nyomasztó. A Pápa is eljutott párszor a kapunkig, de különösebben nagy veszély nem volt. A szél ekkor nagyon velünk volt, evvel mégse éltünk semennyire, továbbra sincsenek távolabbi átlövések csapatunk repertoárjában. Rövid passzokkal próbáltunk előre jutni, most a szélső játékunk sem volt igazán veszélyes. A félidő közepe táján előttünk adódott egy szép lehetőség, Bartha futott el egy kiugratással, 11 méterről kissé balról ráküldte de a labda csak az oldalhálót éintette. Aztán további darálás, nézői csipkelődések a pápa két afroja ellen akik elég viccesek voltka, végül a félidő végére maradt a legszebb jelenet. Shaw passzolgaott többször odavissza Lipcseivel, végére a 16-s vonalánál voltak, bekapcsolodott még valaki jobb oldalrol a kényszerítőbe így Shaw ziccerbe találta magát a kapussal szemben, de sajnos az elvetődő Szűcsbe lőtte a labdát. Mindenesetre igen szép tamádas volt!

Kép: Dragó befejelte
Második félidőben nem sokat változott a játék képe, a szél most ellenünk volt, de ez a játékon nem játszott, csak továbbra is elég kiszámíthatatlanul hullot le az egből a labda egy-egy előrebikázás után. Beállt Fülöp Kulcsár helyére, de Fitos ment át bal oldalra, így Fülöp jobb közepet játszott. Igazaból végig jól teljesített, sokszor futott fel, többször szabálytalanul tudták csak megállítani, egyszer kurva csúnyán beleszállt egy pápai, aminek meg is lett az eredménye, Mátyus Jani személyesen beszélgetett el a vétkessel. :) Az egyik ilyen Fülöp elleni szabálytalanság után született a második gólunk, Lipcsei ívelte be, amit Dragó szépen a hosszúba csúsztatot, 2-0!

Mezőnyfölényünk maradt, de a Pápa is probalkozott azert lelkesen, egy veszélyes szabadrugást szépen vetődve védett Holczer. Volt egy-két parázs jelenet, a bíró persze hülye volt, nem adott meg nekünk egy tizenegyest kezezést miatt, igaz mondjuk, hogy ellenünk sem :) Összességében a második félidőben egy hajszállal jobbak voltunk, elsősorban Fülöp sok felfutása miatt, illetve Fitos sem volt rossz baloldalt. Sajnos a szél egyre inkább zavaró lett, vagy emaitt vagy csak mert bénák vagyunk sok hiba volt a játékban. Bartha is sokszor volt játékban, sokszor kérte visszalépve, vagy szerzett labdát maga, azonban mindig kicsit sokat cipelte, két csel minimum kellett - persze nem kellett volna - passz előtt.

Kép: Mátyus kioktatja a köcsög védőt
Na aztán a 70. perc táján benyaltunk egy szörnyű gólt, a végig eléggé bizonytalan Csiszár röviden adott haza egy ártatlan labdát amit a Pápa csatára simán befutott és könnyedén előtte kapusunk mellett. Hát elég ordenáré hiba volt, jó lenne ilyet bajnokin nem látni. 2-1.

A végére beállt Deme és a közönségkedvenc, haha, Njodjo, túl sokat nem tettek hozzá a dolgokhoz. Njojdo azért persze megnevettette a nézőket mikor egy beadást elbénázott, de méginkább mikor végre jól indult be, a labda is jól jött, azonban az a fejéről visszafele pattant így értelemszerűen nem tudott kiugrani...

Na ennyi, nem volt egy parádés teljesítmény, 1 góllal azért legalább jobbak voltunk, talán lehetett volna 2 is a különbség. De van még hova javulnunk. Bosszankodtam azon párszor, hogy ellenfél szögeleténél vagy szabadrugásánál minden játékosunk a saját 16unkon belül helyezkedett el, senki nem maradt fenn, így többször előfordult h megszerezte a kapus vagy egy védő a labdát, de rohadtul nem volt hova felpasszolni. Azért talán meg lehetne oldani, hogy egy csatár elől maradjon...

 A védelemmel súlyos gondok nincsenek, bár ez a Csizsár gyerek továbbra is kakukktojás, a súlyos hibája mellett is volt egy két sutnya megmozdulása. Középpályán sem vagyunk rosszak, talán a szélsőjátékunk nem lesz rossz, Kulcsár, Fitos, Fülöp, Szukakalek és ma nem játszott de Zsivó is okozhat majd állandó veszélyt. Kisebb baj viszont, hogy Lipcsei helyére nagy nagy segítség lenne egy tíz évvel fiatalabb Lipcsei... De azért biztos vagyok benne, hogy lesznek még szép megmozdulásai, és talán Demétől többször láthatunk jó irányító játékot mint eddig. Kép: Fülöp sokszor futott jól fel

Csatársor igen vegyes benyomásokat kelt. Shaw jó csávó, de rá is igaz ami Lipcseire, sokkal jobban járnánk egy 10 évvel ezelőtti Shaw-val, aki igazán robbanékony. Bartha nem rossz, nagyon skilles a skac, de még mindig sokszor túlzásba viszi, bár néha az volt az érzésem azért cselezget mert keresi a legjobb megoldást az előre játékban. Jobban járnánk ha kevesebbet lépne vissza labdáért, vagy ha visszalép akkor max. egy csel lepasszolja és rohan előre. Sajnos azért Bartha sokkal inkább támadó szellemű középpályás mint csatár, ez látszik a játékán. Nagyon kellene egy igazán gyors, akár csak fele annyira technikás csatár mint Bartha, aki állandóan a leshatáron mozogna kirobbanásra készen. Kedvenc Eduárdónknak erre bőven meglennének a fizikai adottságai, azonban sajnos nem igazán érzi mikor kellene lyukra beindulni, illetve mint tudjuk vannak bőven technikai hiányosságai..

Na de sebaj, lényeg, hogy legyőztük a Pápát is, nem reménytelen a helyzet, lehet még simán jobb is,

Hajrá Fradi!!Kép: Sokan kértek aláírást és közös fotót

Szólj hozzá!

Címkék: fradi pápa


2008.02.09. 14:39 rexter

Budafok - Ferencváros 0:3

Csapatunk ismét Budafokon lépett pályára a hátsó műfüvesen. A budafoki klub jól érzett rá, hogy szép napsütéses napon a Fradi ellen várható pár néző, így egy vizitdíj áráért belépőjegyet szedtek. Körülbelül 800 néző állta körbe a pályát.

Csapatunk

Sajnos annak ellenére, hogy papíron jóval gyengébb volt az ellenfél, mégsem tudtunk legalább megközelítően olyan szépen játszani mint a Nyitra ellen a második félidőben.

Elöl két idegenlégiós csatárunk kezdett Paul és Eduárd. Az első félidő első fele nem a Fradié volt, bár kisebb mezőnyfölényben játszottunk jópár gyors és szép kontrával az ellenfél veszélyes volt. Egy szöglet után lepattanó labda tisztán Njodjo elé került aki csúbyán eltörte a labdtá sajnos. Dragóner megsérült a félidő közepe táján egy kaounk előtti ütközés során. Helyére Szkukalek állt be, így Mátyus beljeb húzódott balbunkóból. Komolyabb helyzetei a Budafoknak voltak, egyszer nagy bravurral védett Zacsi.

Aztán végre Mátyus Jani rászánta magát lelkes biztatásunk mellett előreindult, egy kényszerítő után egy az egyben törhetett a kapura, de a Budafok -egyébként nem tehetségtelen- de bunkó nagydarab csapatkapitány középhátvédje a földre vitte Janit szabálytalanul. Azonban Kulcsár lendületből érkezett továbbvitte a lasztit és a ziccert kb 14 méterről szépen berúgta. Tehát Mátyus Jani szép előretörésének és Kulcsárnak köszönhetően vezettünk.

A második gólra sem kellett sokat várni, szépen inditották ismét Kulcsárt, aki kissé már kisodrodva az ötös bal sarkáról jobbal szépen visszavette és becsavarta a hosszúba, kettő null! A félidő hátralévő felében már joban játszottunk, nem volt helyzete a Budafoknak, nálunk Shaw szerzett majdnem gólt szépen húzott kapura egy előreadott labdát de sajnos mellé ment. Njodjot persze elég sokszor megtalálták a nézők, nem is ment túl jól neki. Mondjuk sajnos Shawnak sem, elég sok labdát elveszített, sokszor visszafele játszott, lesz ez jobb is remélem. 

Njodjo csúnyán elrontotta a kipattanótA második félidőben beállt az új igazolás Csiszár és Fülöp Noel is. Útóbbi elég érdekesen módon belső védőt játszott. Ennek ellenére a félidő elején egy szöglet utáni kavarodás után Fülöp kissé szerencsésen de gólt szerzett, így három nullra vezettünk már. Azonban különösebben jól nem játszottunk, hamar lement Lipcsei is, beállt Zsivó, Szalai, Bartha majd Jovánczai is. Csiszár elég bizonytalannak tűnt végig, be kell még illeszkednie, majd meglássuk mi lesz belőle, fizikailag nem rossz, de ez nem elég. Ja Baranyai az első félidőben egész jó volt. Deme próbálta főleg Lipcsei lemenetele után irányítani a csapatot, kisebb nagyobb sikerrel, illetve Zsivocky is beljebb játszott a szokásosnál. Fitos még megemlitem, sokat rohangált fel le a jobb oldalon, a mellettem álló hazai szurker kénytelen volt megállapítani, hogy sokkal jobb fizikailag, gyorsabb mint a hazaiak egyik nagy kedvence egy télleg tehetséges fiatal gyerek aki a balszélen próbálkozott.

Bartha kb. 20 percet kapőott, Jovánczai 15-t, sajnos nagyon formán kívül van, keveset mozgott, azt se jól :) Bartha próbálkozott volt pár szép csele, de annyira nem ment neki. A meccs vége felé két szegény budafoki tini is gólt szerezhetett ziccerből, de elbénázták. Jelezve azt, hogy a sok csere és a nem túl jó forma miatt a védelmünk eléggé ingatag volt.

Volt egykét parázs jelenet, Zsivocky majdnem összeverekedett bunkó védőjével, egy két rugdosodás ami nem volt szép. Aztán a meccs végén még nekünk volt egy nagy helyzetünk, Zsivocky hozta ki szépen a labdát és inditotta jól Barthát, aki azonban úgy gondolta, hogy a védőjét elküldi a susnyába egy szép sarokkal irányváltó csellel, de sajna a labda elakadt a védő lábai közt, így a helyzet kimaradt. Sajnos az inditásnál Zsivó kaphatott egy nagy rugást, lennmaradt a földön a meccset már lefujták de még ápolták egy ideig. Remélem sem az ő sem Dragó sérülése nem komoly.

No kb. ennyi, mondom nem játszottunk túl jól, elég sok helyzete volt a Budafoknak főleg gyors rövidpasszos kontrákból, kaphattunk volna 2-3 gólt könnyedén. Meccs legjobbját nehéz lenne megjelölni, Mátyus talán jobb volt az átlagnál és, Szukakelek sokszor elfutott baloldalt és Fitos is sokat melózott. Paul gyereke még a MU-nak szurkol

Hajrá Fradi!

1 komment

Címkék: fradi budafok


2008.02.05. 16:31 rexter

Ferencváros - Nyitra 2:0

Sajnos késtem egy bő negyed órát. Az első ami feltűnt hogy az egyik sarokban kb 10 rendőr támasztotta a kerítést és nézték a meccset. Mivel arról jöttem elmentem mellettük, épp arról beszélgettek hogy az egyik kollégájuk a vmi Horváth "kokózik". Nah mondom jó helyen vagyok.

 Az első félidőben sok esemény nem volt, mezőnyfölényben játszottunk különösebb helyzet nélkül, egyedül egy védői bénázás után Shaw szerezhetett volna gólt, de elég hülye szitu volt, kimaradt. Aztán Lazic jól szájbaverte az egyik szlovákot, folyt is a vére szegénynek, nyavalygott is mint egy kislány derültségünkre, le is cserélték. Említésre méltó még h Fülöp kissé magas lábbal fejberugott egy másik szlovákot. Na szoval első félidő mezőnyfölény, helyzetek nem voltak.

Aztán a második félidő sokkal jobb volt! Szép kombinácó végén Shaw szöktette laposan Demet aki beszaladt a lasztival a 16-son belülről és ha jól láttam a kapus lába közt belőtte, szép gól volt. Nem sokkal ezután Lipcsei inditotta a félpályáról magas labdával parádésen Barthat, aki egy szép vinczeottos csellel elfektette a védőjét majd belőtte, 2-0! Aztan több gól nem született, volt pár szép elfutás balrol Igornál, jobbrol Fitostol majd Szalaitol is. Shaw is levitte egyszer jobbra szépen beadott jött egy jó fejes -nemtom kitől balról -amit bravurral vedett a kapus majd kavarodás után talán Bartha bikázta fölé 11-ről 20 centivel.

Labdabirtoklás végig kb 70-30% volt nekünk, Lipcsei és Deme is jól megtartották a lasztit és jól osztogattak. Hátul Drago jó volt, igaz a vége felé egy szlovák egy szép biciklicsellel rettenetesen elküldte gyufáért, vicces is volt, de baj nem lett belőle. Lazic is jól szűrt és passzolt, sokszor feljebb lépett, egy előretörése majd kényszerítő után majdnem gólt is szerzett. Mátyus is jó volt az első félidőben, a másodikban valami kurva nagy csávó volt a balbunkó, sajnos nem volt a hátán mezszám se szám, valaki azt mondta h Rédei volt, aztán a meccs végén valaki szerint meg Baranyai. (Baranyai volt) Hát nemtom, erősen Kristonra emlékeztett mozgásilag a csávó, még nem írnám le, de bőven van hová fejlődnie. Zsivó is játszott egy szűk félórát a baloldalon sokszor volt játékban nem volt rossz.

A meccs vége előtt 10 perccel volt kb. 5 perc amikor a szlovákok kicsit feljebb jöttek, egy mellédurrantott lövés és egy veszélyesebb beadás amit szépen húzott le a kapusunk jelezte ezt, ennyi. Djodjo nem több mint 10 percet kapott csak sajnos. Érdekes volt hogy az első félidőben a többi cserével együtt mozgott, a második félidőben nem láttam hol van, majd mutatta egy kolléga hogy ott van a másik sarokban a mi oldalunkon, és valami babzsákkal dekázgat :D Vagy teniszlasztival. Nem is teljesen falábú! :D Jól elvolt ott magával tök egyedül. Azalatt a 10 perc alatt amitt kapott egyszer rácsúsztak csúnyán a lábára amit 11-s kellett volna hogy kövessen, de a bíró rasszista volt. Volt egy elfutása jobbszélen, szerencsétlen védője becsuszva kicsit elpöckölte a labdát mielőtt beadhatott volna, így Djodjo izomból sípcsonton rúgta, jó nagyott szólt. A szlovák becsületére állta a sarat fölpattant, majd végül szögletre mentett, de a rasszista bíró kirúgást ítélt. Ezenkívül Djodjohoz került a labda a 16-s vonalánál a kapuval háttal állt de ráfordult és álló helyzetből irtózatosan megbikázta a lasztit, de valami hős szlovák sajnos blokkolta.

A meccs legszebb jelenete a végére maradt, egy formás támadás végén kényszerítők után Bartha került a kapussal szembe, talppal elhúzta mellette balra, majd jobb külsővel bokából a kapura emelte, de amolyan barthásan a kapufát találta el. De sebaj, igen szép volt a támadás a csel és a befejezés is.

Így akkor kezdem is az értékelést Barthával aki az első félidő általános mezőnyrobotjában nagyot nem alkotott, de a második félidőben sokszor megtartotta a labdát, jól cselezett és passzolt, gólt és kapufát lőtt. Mindezek mellett rendszeresen visszafutott segíteni védekezésben, szerintem nagyon sokat futott egész meccsen sokszor volt játékban veszélyesen és jól játszott, Man of the match, sure. Nagyon tetszett Lipcsei érett jó játéka, jó passzok, karmesterként játszott remekül. Lazic is tetszett, két szélen veszélyesek voltunk, Fülöp különösebben nem az első félidőben, de a másodikban Fitos és Szalai egész jól tolta néha. Deme is jó volt végig. Baloldalt jó volt Szkukalek sokszor lefutott beadott, vagy szögletet harcolt ki, Zsivó is jó volt, meg volt ott még valaki baloldalt de azt nemtudom kivolt bevallom, nem láttam, talán Kulcsár, de lehet hülyeséget mondok. A védelem is jónak mondható, de igazából annyival jobbak voltunk a középpályán, hogy különösebben sok dolguk nem volt. Így a kapusokról sincs nagyon mit mondani, a második félidőben védett a magyar kapus Holczer, elég jónak tűník, nagyon szépen leszedett félkézzel egy beadást, a hazaadásokat magabiztosan előrevágta, az egyetlen kapu mellé tartott lövésen rajtavolt.  

Nah, szóval jók voltunk, Hajrá Fradi!

Szólj hozzá!

Címkék: ftc nyitra


2008.01.17. 10:59 rexter

Tegyék nyilvánossá az angolok pályázati anyagát a Ferencvárosra!

Sziasztok!

Úgy terveztem, hogy új blogom első hosszabb bejegyzése arról fog szólni, hogy végre elkelt a Ferencváros. Hogy végre Magyagrországon először lehetőség nyílik, egy komoly, európai szintű csapat építésére. Egy szép stadionban jól felkészített csapat vívhatta volna meg harcait újra. Az állam azonban közbeszólt, úgy tűnik elzavartak egy olyan embert akinek pénze van, tapasztalata van klubbok működtetésében és ingatlanok építésében. Kicsit átfordítva úgy is lefordíthatnánk, adva van egy cég, jelen esetben a Fradi, akinek tulajdonosa az állam. A cégvezetők felelőtlen döntései és munkája miatt a cég a csőd szélére került. A helyzetet súlyosbította, hogy a tulajdonos, az állam, a világban egyedül álló módon nemhogy a cégének segített volna az évek alatt, de abba még bele is rúgott. Gondolhatunk itt elsősorban a Fradi törvénytelen kizárására az nb2-be, ami nyilvánvaló, hogy nem történhetett volna meg, ha az állam csak egy szalmaszálat is keresztbe tesz ennek elkerülése érdekében. De nem tette, sőt erős a gyanú, hogy ezt a kizárást támogatta.

Azonban egészen tegnapig, úgy tűnt hogy hosszas huzavona után, a tulajdonos végre hajlandó megválni tulajdonától, ezért komoly árat kért, komoly feltételekkel. Jelentkezett egy angol úriember a cég üzemeltetésére és a tulajdonosi jogok átvételére. Az önéletrajza tökéletes volt. Volt terve, pénze és tapasztalata, álmodni sem lehetne jobbat. A régi tulajdonos, az állam, azonban az utolsó pillanatban kihátrált, gyakorlatilag az ujjaira taposva annak a cégnek ami az ő tulajdona, és egy kurva nagy szakadék szélén kétségbeesetten kapaszkodik. Az állam rossz tulajdonos. Nézzük röviden miért történhetett így. Tegnap az NVT - vagyongazdálkodási tanács, aki ezügyben döntött, szóvivője kiállt kb 150 fradista elé a székházuk előtt, és elmondta ugyanazt ami a médiában megjelent: 1 milliárddal kevesebbet ajánlott az angol, illetve a Fradi részvényeket sem akarta 800 millió forintért megvenni.

Gyorsan az evvel kapcsolatos felmerült kétségek. Decemberben az NVT jogelődje a KVI aláírásra javasolta a tendert. Miért? Akkor ez nem tűnt fel, hogy kevesebb a pénz? Mi tartott több mint egy hónapig, megnézni hogy milyen ajánlattételi összeg áll a pályázatban. Mire fel volt a hetek óta tartó hitegetés? Talán azért hitegettek, mert tényként már tudták, hogy ez az angol utolsó ajánlata, és tudták ha nem lesz sikeres akkor kivonul végleg? Tehát nem volt érdekük azt terjeszteni, hogy nem lesz sikeres, hiszen akkor nyilvánvaló nyomás nehezedett volna rájuk, sőt esetleg az angol is tehetett volna intézkedéseket. Ebbe a képbe erősen beleiilik az angolok kiadott rövid nyilatkozata: Kevin McCabe tulajdonos közleményében csalódottságát fejezte ki. Szerinte a Sheffield United FC és Scarborough Property Group képviseletében ajánlatot tevő Esplanade Real Estate Kft pályázatának elutasítása "ellentmond mindannak, amely álláspontot az utóbbi négy hónapban kormányzati képviselők és a hivatalos szervek képviseltek, és mind az Esplanade magyarországi vezetősége, mind a Sheffield United álláspontja szerint hátrányos a Ferencváros FC jövőbeni sikereit és fellendülését illetően." A közlemény határozottan kijelenti, hogy a cég nem kíván további ajánlatot tenni.

Tehát az angol szerint "ellentmond annak amit eddig mondtak" tehát egész egyszerűen őt becsapták, hazudtak. Meglepő lenne ez Magyaroroszágon? Itt legvalószínűbben arra gondolhat, hogy a kevesebb ajánlott összegre is rábolíntottak szemtől szembe, majd egész egyszerűen kiröhögve kihirdették az elutasító döntést. Én személy szerint azt sem tartom kizártnak, hogy az NVT közleménye egyszerűen hazugság, nem fedi a valóságot. Követelni kellene, hogy az angolok beadott pályázatát bárki megtekinthesse és elolvashassa, minden kiegészítéssel és utolagos foltozással! A Fradi egy állami tulajdonú cég, az állam pedig mi vagyunk! A mi adóforintjainkkal játszik az állam, jogunk van megtudni hogy mi az igazság és nem 5 mondatos közleményekben hinni vagy nem hinni!

Addig is emberek, szombatra senki ne szervezzen semmit, végre úgy tűník egy komoly tüntetés, csoportusulás szerveződik! Jöjjön el minden fradista! Sőt, mindenki aki úgy érzi, elég volt abból amit a Fradival műveltek! És lehet az újpesti, kispesti, debreceni, fehérvári akárki, jöjjön el, én bízom benne, hogy van ilyen is az országban!

Hajrá Fradi!

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat angol ftc fradi


2008.01.15. 19:04 rexter

Holnap bejelentik

amit be kell jelenteni.

Hajrá Fradi!

Szólj hozzá!

Címkék: bejelentés